مهاجرت از طريق ویزای دانشجویی

مهاجرت از طريق ویزای دانشجویی

در این مطلب از سایت خانه آیلتس آفاق به بررسی مهاجرت از طریق ویزای دانشجویی میپردازیم. ما در مطلب از پیش منتشر شده ای به بررسی “آیلتس برای مهاجرت برای کار و تحصیل” اشاره کرده بودیم و در این مطلب بصورت اختصاصی به مهاجرت از طریق ویزای دانشجویی میپردازیم.

آیا می دانستید که مهاجرت تحصیلی یکی از پرطرفدارترین انواع مهاجرت در تمام کشورها محسوب می شود؟ با این حال مردم اغلب گمان می کنند مهاجرت از طریق کار بیشترین تقاضا را دارد. همانطور که میدانید برای مهاجرت به قصد تحصیل در یک کشور، نیاز به دریافت ویزای تحصیلی آن کشور دارید. لازم به ذکر است که هر کشور شرایط و ضوابط خاص خودش را برای مهاجرت دارد؛ بنابراین الزامات و مدارک مورد نیاز هر کشور نسبت به کشور دیگر تا حدی متفاوت می باشد. با این حال اخذ ویزاهای دانشجویی در تمام کشورها به جز موارد جزئی تا حدی زیادی شبیه به هم هستند.

در این مقاله به بررسی کلی مهاجرت از طريق ویزای دانشجویی می پردازیم. با ما همراه باشید.

شرایط دریافت ویزای دانشجویی

  1. داشتن پذیرش تحصیلی یکی از دانشگاه های خارج از کشور.
  2. داشتن توانایی پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در خارج از کشور.
  3. داشتن مدرک زبان و گذراندن دوره هایی مانند آیلتس و تافل و داشتن مدرک معتبر ( مطلب مفید: مراحل آمادگی برای آزمون آیلتس)
  4. نداشتن گپ تحصیلی (نداشتن گپ تحصیلی برای گرفتن ویزای تحصیلی اهمیت دارد. گپ تحصیلی به معنای فاصله بین فارغ التحصیلی و پذیرش از دانشگاه مقصد است) بهتر است که فاصله میان اتمام تحصیلات و اپلای برای ادامه تحصیل زیاد نباشد.
  5. داشتن امتیازهای خاص نظیر داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته ای که در آن پذیرش تحصیلی گرفته اید باعث می شود که سطح سواد و تجربه شما بالاتر نشان داده شود و گرفتن ویزای تحصیلی راحت تر انجام گردد.

مراحل اخذ ویزای دانشجویی

مراحل اخذ ویزای دانشجویی

پروسه‌ درخواست ویزای دانشجویی با دریافت پیشنهاد‌نامه Recommendention Letter از طرف دانشگاه موردنظر آغاز می گردد. متقاضیان پس از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه باید از طریق یکی از این دو روش زیر برای دریافت ویزای تحصیلی یا دانشجویی خود درخواست دهند:

درخواست ویزا به صورت آنلاین: ساده‌ترین روش برای درخواست ویزای دانشجویی به صورت آنلاین است. در این روش محصلان می توانند با ایجاد یک حساب ‌کاربری در وب‌ سایت رسمی ویزای تحصیلی کشور مربوطه برای ویزای تحصیلی خود اقدام کنند. تمامی فُرم ‌ها به صورت آنلاین در دسترس دانشجو قرار می‌گیرند و لازم است که توسط متقاضی به درستی پر شوند.

درخواست ویزا به صورت آفلاین: در این روش متقاضی باید فرم درخواست ویزای تحصیلی را دانلود کند. پس از آنکه فرم مربوطه را پر کرد، آن را به کنسولگری کشور موردنظر ارسال کند.

مرحله بعدی اخذ ویزای دانشجویی پرداخت هزینه ویزای تحصیلی است. هر متقاضی ملزم است که هزینه‌ ویزای دانشجویی کشور مربوطه را بپردازد.

مدارک لازم جهت دریافت ویزای دانشجویی

مدارک لازم جهت دریافت ویزای دانشجویی

لازم است بدانید تا بسته به اینکه که قصد ادامه تحصیل در کدام کشور را دارید، مدارک متفاوتی برای اخذ ویزای دانشجویی لازم است. ولی در حالت کلی برای دریافت ویزای دانشجویی باید موارد زیر را آماده کرده و ارائه دهید:

  • درخواست نوبت مصاحبه از سفارت
  • تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • ارائه پذیرش تحصیلی معتبر از دانشگاه مورد نظر
  • ارائه مدارک برای اثبات تمکن مالی که شامل پرداخت شهریه، مخارج زندگی و هزینه برگشت به کشورتان می‌شود.
  • ارائه ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
  • پاسپورت
  • اثبات دلایل کافی برای برگشت به کشور بعد از اتمام تحصیل
  • شناسنامه با ترجمه رسمی و کپی
  • رزومه و سوابق شغلی (در صورت داشتن سابقه کاری)
  • دو قطعه عکس رنگی
  • گواهی ترجمه شده دوران متوسطه
  • گواهی ترجمه شده پیش دانشگاهی
  • گواهی ترجمه شده پایان دوره کارشناسی (در صورت داشتن)
  • گواهی ترجمه شده پایان دوره کارشناسی ارشد ( در صورت داشتن)

مزایای دریافت ویزای دانشجویی چیست؟

شما زمانی که تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشورتان می گیرید، طبیعی است که کمی دچار دلهره شوید و نگران این باشید که زندگی شما پس از مهاجرت به چه شکلی خواهد بود و چگونه سپری خواهد شد. حتی ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا می توانید در کشور جدید به راحتی زندگی کنید یا خیر.

دریافت ویزای تحصیلی هر کشور ویژگی های مثبت و مزایای زیادی دارد. یکی از مهمترین مزایای داشتن ویزای تحصیلی این است که به شما اجازه زندگی در بهترین کشورها را می دهد و این امکان را برایتان فراهم می کند که در بهترین دانشگاه های دنیا به تحصیل رشته ی مورد علاقه خود بپردازید. علاوه بر این، شما اجازه دارید در طول مدت تحصیلتان به راحتی به کشور خود رفت و آمد داشته باشید.

یعنی داشتن ویزای تحصیلی با حداقل استرس های روحی، فرصتی مناسب را در اختیار شما می گذارد که بتوانید از دانش روز دنیا و علم بهترین استادان جهان استفاده کنید. بعضی از کشورها هستند که بعد از اعطای ویزای تحصیلی به دانشجوی پذیرفته شده به او اجازه کار در حین تحصیل را نیز می دهند.

همچنین شما می توانید با سر زدن به وب سایت های رسمی دانشگاه های مورد نظر خود، از شرایط دریافت بورسیه تحصیلی اطلاعات لازم را به دست آورید. بسیاری از دانشگاه های به منظور کمک به تحصیل دانشجویان بین المللی خود، امکان دریافت بورسیه تحصیلی را ایجاد کرده اند.

مطلب مفید: تحصیل در چه کشورهایی رایگان است؟

چند نکته مهم برای دریافت ویزای دانشجویی

چند نکته مهم برای دریافت ویزای دانشجویی

یکی از موضوعاتی که برای مهاجرت تحصیلی و دریافت این نوع ویزا باید به آن توجه داشته باشید، داشتن تسلط کافی به زبان انگلیسی و یا زبان اول هر کشوری است که برای آن قصد اقدام دارید. همچنین جالب است بدانید که افرادی که در درس هایی مانند زبان انگلیسی، امار، ریاضی و … نمرات بالاتری دارند، از شانس بیشتری برای دریافت ویزا برخوردار هستند. ارائه مقاله های تحقیقاتی و رزومه تحصیلی پربار نیز از جمله مواردی هستند که باعث می شوند دریافت ویزای تحصیلی بسیار راحت تر شوند.

پس اگر فکر میکنید که می توانید به تنهایی از عهده زندگی در کشور دیگری بر بی آیید، به شما توصیه می کنیم تا هرچه زودتر برای گرفتن ویزای تحصیلی خود اقدام کنید و از مزایای تحصیل در دانشگاه های معتبر دنیا بهره مند شوید. یادتان باشد که پیگیری کارهای سفارت برای گرفتن آن وقت گیر است؛ در نتیجه زمان بندی درستی داشته باشید تا قبل از رسیدن زمان موعد بتوانید به تمام کارهای مهم خود برسید و بتوانید ویزای خود را با آرامش کامل دریافت کنید. همچنین بهتر است تا مراحل گرفتن آن را با راهنمایی سفارت کشور موردنظر طی کنید تا از صحت تمام مراحل لازم مطمئن شوید.

هزینه ویزای دانشجویی به چه صورت است؟

هزینه ویزای دانشجویی به چه صورت است؟

هزینه‌ دریافت ویزا در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. با این حال به یاد داشته باشید که این وجه تنها بخش کوچکی از هزینه ‌های تحصیل در خارج از کشور به شمار می رود. برای مثال در سال۲۰۲۲ هزینه ویزای تحصیلی کشورهای انگلستان و استرالیا حدود ۵۰۰ دلار بوده است. در همین سال هزینه ویزای تحصیلی آمریکا و نیوزیلند هم ۲۵۰ دلار بوده است. کمترین مبلغ ویزای تحصیلی هم در این سال مربوط به کشور کانادا است که کمی از ۱۵۰ دلار بیشتر محاسبه می گردد.

همچنین بهتر است بدانید مهاجرت برای ادامه تحصیل هزینه‌ های دیگری نیز بجز هزینه اخذ ویزای تحصیلی به همراه دارد از جمله هزینه های شهریه دانشگاه کشور مقصد و یا هزینه های خورد و خوراک و زندگی. این هزینه بسته به کشور مقصد و همین ‌طور دانشگاه مورد نظر متغیر است. البته هزینه ‌های جانبی هم وجود دارد مانند: هزینه شرکت در آزمون زبان، هزینه ترجمه مدارک، هزینه فی، هزینه درخواست ویزا و از همه مهم ‌تر تمکن مالی. این مبالغ همانطور که گفته شد بسته به کشور مورد نظر، نوع دانشگاه موردن ظر و مقطع تحصیلی متغیر می باشند. توجه داشته باشید که داشتن بورسیه تحصیلی بسته به امکانات بورسیه مورد نظر، برخی از این هزینه ‌ها را پوشش می‌دهد.

داشتن مدرک آیلتس یکی از فاکتورهای لازم و ضروری برای افرادی که نیت مهاجرت، کار و یا تحصیل در کشورهای دیگر را دارند، محسوب می شود که با خرید پکیج خودآموز آیلتس” نیز میتوان به آن دست یافت. همچنین برای آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی ما میتوانید به بخش “معرفی دوره های آموزش آیلتس آفاق” مراجعه فرمایید.

 

سؤالات متداول

۱. به چه مدت می توان در کشور مقصد اقامت داشت؟

شما با اخذ ویزای تحصیلی، می‌توانید در تمام طول دوره تحصیلی خود، در کشور مقصد اقامت داشته باشید. همچنین پس از اتمام تحصیل، برای مدت کوتاهی مجاز به اقامت در آن کشور خواهید بود که بسته به قوانین هر کشوری می توانید بین ۶۰ روز تا ۴ ماه اقامت داشته باشید.

۲. آیا می‌توان با داشتن ویزای تحصیلی کار کرد؟

بله. به طور کلی با اختیار داشتن ویزای دانشجویی، شما مجاز به ۲۰ ساعت کار در هفته هستید. گرچه شما در صورتی مجاز به کار کردن هستید که دوره تحصیلیتان آغاز شده باشد. این قانون نیز برای همراهان شما ممکن است اعمال گردد.

۳. برای ویزای دانشجویی زبان انگلیسی‌‌ متقاضی باید در چه سطحی باشد؟

هر دانشگاه و هر کشوری حداقل نمرات آزمون زبان انگلیسی را تعیین کرده که متقاضی باید به آن حد نصاب نمره برسد. از این رو، به دانشجویان توصیه می‌شود شرایط هر دانشگاه را بررسی کنند تا شرایط لازم پذیرش در آن موسسه آموزشی را داشته باشند.

۴. از کجا می‌توان درخواست ویزای دانشجویی کرد؟

متقاضیان می‌ توانند به صورت آنلاین از سایت کنسولگری کشور مورد نظر یا مراجعه حضوری به کنسولگری درخواست ویزای دانشجویی کنند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *