Fluency یا صحبت روان

اصطلاح Fluency یا صحبت روان

بسیاری از شما عزیزان دیده اید که خیلی از زبان آموزان هنگام صحبت کردن، مکث های طولانی می کنند یا اینکه یه کلمه را بارها تکرار می کنند و در واقع به لکنت دچار می شوند.

به این جملات دقت کنید:

Participant A: I and my friends emmm, my friends and I start work…start to work at 7…at 7 in the morning.

Participant B: My friends and I start work at 7 o’clock in the morning.

اگر توجه کنید، در مثال بالا می بینید که داوطلب A مکث هایی دارد که ناشی از اشتباهات و یا مطمئن نبودن از عبارت استفاده شده است. اما داوطلب B بدون مکث و تکرار جمله خود را به صورت طبیعی بیان کرده است.

این زبان آموزان در بخش fluency ضعیف هستند و باید با تمرین هایی که در ادامه به آن می پردازیم، سعی کنند fluency خود را تقویت کنند.

Fluency کلید موفقیت برای کسب نمره بالا در اسپیکینگ آیلتس است. توجه داشته باشید که این مهارت به معنای سرعت بالا در گفتار شما نیست بلکه مسلط بودن (fluency)  است  یعنی اینکه گفتار شما با سرعتی جریان دارد که شما با آن راحت هستید و مخاطب شما بدون اینکه هیچ تلاش اضافی ای آن را درک کند.

دقیقا به همین دلیل است که این تسلط در کلام شما (fluency) مهم است چرا که گفتار شما را برای شنونده قابل درک می کند، بدون اینکه با سرعت بیش از حد باعث القای حس عجله داشتن یا با سرعت بسیار کند باعث خستگی شوید.

در آزمون آیلتس فقط 11 تا 14 دقیقه فرصت دارید تا fluency  خود را در آزمون ثابت کنید. اما نگران نباشید؛ با تمرین هوشمندانه می توانید این مهارت را در خود تقویت کنید.

حالا برسیم به این درس که چگونه می توانید fluency خود را تقویت کنید تا در نتیجه اسپیکینگ خود را بهبود ببخشید.

قبل از هر چیز بگوییم که خانه آیلتس آفاق یکی از بینظیرترین دوره ها یعنی دوره تقویت ایده پردازی در رایتینگ و اسپیکینگ را تولید کرده است. این دوره هیچ نمونه خارجی ندارد و شما از طریق این دوره زبان انگلیسی میتوانید به تقویت رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس خود بپردازید.

 

Fluency یا صحبت روان

چگونه می توانید fluency خود را تقویت کنید

  • سرعت (نه خیلی سریع و نه خیلی کند)

توجه داشته باشید که چون زبان انگلیسی برای شما زبان دوم است، باید با سرعت کمی متفاوت تر از زبان مادری خود صحبت کنید چرا که شما زمان بیشتری نیاز دارید تا راهی برای بیان ایده های خود پیدا کنید. اگر فکر می کنید که سرعتتان آهسته تر از چیزی که به نظرتان طبیعی است می باشد، نگران نباشید زیرا fluency به معنای سریع صحبت کردن نیست. ممکن است شخصی کاملا مسلط باشد و همچنان با سرعت آهسته اما ثابت صحبت کند.

  • موضوع (ایده پردازی، صدایتان را ضبط کنید)

یکی از راه هایی که می توانید بر روی سرعت گفتارتان کار کنید این است که صدای خودتان را وقتی دارید درباره یک موضوعی صحبت می کنید، ضبط کنید. بهتر است که برای زمان صحبت کردن، یک مدت زمان مشخص و یکسان اختصاص دهید. هدف این است که شما سرعت مناسب خودتان را پیدا کنید، پس هر موضوعی را می توانید انتخاب کنید اما پیشنهاد من به شما این است:

  • یک موضوعی که با آن آشناییت دارید انتخاب کنید و به مدت 30 ثانیه درباره آن صحبت و همزمان صدای خود را ضبط کنید.
  • حالا موضوعی دیگر که با آن خیلی آشنایی ندارید انتخاب کنید و به مدت 30 ثانیه صحبت و ضبط کنید.

اینکار باعث می شود که سرعت مناسب خود را برای صحبت کردن پیدا کنید و تمرکز و تسلط خود را هنگامی که دارید درباره یک موضوع نا آشنا صحبت می کنید از دست ندهید. با این حال باز طبیعی است که وقتی در مورد موضوعی نا آشنا صحبت می کنید، کمی از سرعتتان کاهش می یابد.

مراقب کسانی که زبان انگلیسی، زبان مادری آنها است باشید، شاید آنها الگوهای خوبی برای یادگرفتن و تقلید کردن باشند اما به یاد داشته باشید که نیازی نیست با همان سرعتی که آنها صحبت می کنند، شما نیز صحبت کنید. بهتر است سرعت مخصوص و مناسب خودتان را پیدا کنید.

  • ترجمه نکنید (مستقیما به انگلیسی صحبت کن)

«ترجمه» می تواند برای افرادی که در محیط انگلیسی زبان زندگی نمی کنند، مشکل بزرگی باشد. ممکن است مثلا زمانی که دارید دنبال کلمه مناسب می گردید، خیلی وقت ها مکث کنید و شاید بیش از حد به نحوه بیان آن فکر کنید. اینکار برای fluency بسیار بد است.

Fluency یا صحبت روان

  • تمرین ضبط صدا

تمرین: یک موضوع را به صورت تصادفی (random) انتخاب کنید.

درباره چیزهایی که می خواهید بگویید و ایده هایی که می خواهید انتقال دهید، فکر کنید.

بار اول سعی کنید به مدت زمانی مشخص مثلا 30 ثانیه درباره آن صحبت کنید و صدای خود را ضبط کنید

  1. حالا صدای خود را گوش دهید، اشتباهایتان را تشخیص دهید و آنها را اصلاح کنید.
  2. حالا بار دیگر شروع به صحبت کردن کنید اما این بار به مدت زمان بیشتری مثلا 1 دقیقه اینکار را انجام دهید.
  3. این مراحل را تکرار کنید و هربار با توجه به سطحتان، زمان صحبت کردن را بیشتر کنید. و در آخر می بینید که درباره آن موضوع، حالا خیلی راحت تر می توانید صحبت کنید چرا که روی ایده ها و چیزهایی که می خواهید بگویید بارها کار کرده اید و همچنین اشتباهات خود را اصلاح کرده اید.

 

  • گوش دادن (Listening)

درگیر کردن ذهنتان به زبان انگلیسی می تواند به پروسه تقویت speaking تان کمک بزرگی بکند. می توانید به ویدیو ها و فایل های صوتی ای که درباره یک مسئله ای   سخنرانی می کند گوش دهید. به ویژه مواردی که موضوع مورد علاقه شماست.

پیشنهاد من به شما : Google podcast، Ted talk، 6 minute English

حال توجه داشته باشید که تنها گوش کردن خوب نیست. بهتر است به این صورت عمل کنید.

  • یکبار فایل را گوش کنید و ببینید مبحث سخنرانی چه چیزی می باشد.
  • بار دوم با زیرنویس یا transcription، گوش دهید. اگر زیرنویس ندارد سعی کنید آن راtranscribe کنید و هرچه میشنوید بنویسید.
  • حالا حول محور مبحث مورد نظر برای خودتان سوال طرح کنید و پاسخ دهید تا در نهایت خودتان درباره فایلی که گوش داده اید بتوانید صحبت کنید.
  • یادتان نرود که عبارات مهم و جملات چندبخشی(collocation) آن را آنالیز کنید تا بعدا بتوانید خودتان از آنها به خوبی استفاده کنید.

Fluency یا صحبت روان

با در نظر گرفتن نکات و تمارین بالا شما می توانید این مهارت fluency را در خود تقویت کنید. تجربیات خود را با ما به اشتراک بزارین.

با مراجعه به مرکز آیلتس آفاق میتوانید از تمرین ها و تدریس های مناسبی، جهت ارتقای سطح اسپیکینگ خود استفاده کنید.

امیر دادفر | 5 سال سابقه تدریس زبان انگلیسی

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *