1) تفاوت بین رایتینگ آیلتس جنرال و رایتینگ آیلتس آکادمیک چیست؟
در نسخه General Training آیلتس، Task 1 موظف به نوشتن نامه(letter) هستید. در نسخه آکادمیک آیلتس، Task 1 شما را ملزم به نوشتن یک گزارش در نمودار (report on a diagram) می کند. در هر دو نسخه آزمون، task 2 یکسان است: یک مقاله گفتمانی(a discursive essay).
2) چرا بازنویسی (paraphrase) سوال اینقدر مهم است؟
اگر سوال را کلمه به کلمه در مقدمه خود تکرار کنید، این کلمات متعلق به شما حساب نمی شود و در نتیجه تعداد کلمات شما کمتر می شود. همیشه باید حداقل چند کلمه را در سوالات تغییر دهید یا آن را به طور کامل بازنویسی (paraphrase) کنید.
3) آیا باید نظرم را در رایتینگ تسک 2 بگویم؟
ابتدا سوال را با دقت بخوانید. اگر سؤالات صرفاً از شما میخواهد موافق یا مخالف باشید، باید موضع خود را به وضوح در مقدمه بیان کنید. اگر سؤالات از شما می خواهند که در مورد هر دو طرف موضوع، بحث کنید، باید نظر خود را برای انتها ذخیره کنید. اگر سوال شامل عبارتی مانند تا چه حد یا چقدر باشد، ممکن است خودتان تصمیم بگیرید که آیا با یک عقیده قوی شروع کنید یا رویکرد متعادل تری را برای شروع و بعداً نظر نهایی خود را بیان کنید. به طور خلاصه می توان گفت اگر در سوال از کلمه you استفاده شده است، حتما نطر خود را بیان کنید اگرنه نیازی به اشاره کردن به نظر خود نیست.
4) چند کلمه و پاراگراف باید بنویسم؟
برای تسک 1، سه یا چهار پاراگراف که مجموعاً 150 کلمه باشد کافی است، در تسک 2 باید چهار تا شش پاراگراف (بسته به تعداد ایده هایی که دارید) و حداقل 250 کلمه بنویسید.
5) آیا برای تسک 1 باید پاراگراف نتیجه گیری (conclusion)بنویسم؟
لازم به ذکر است که تسک 1 رایتینگ اکادمیک پاراگراف نتیجه گیری ندارد. خوب است بدانید که در تسک 1 بخشی بنام Overviewوجود دارد . به زبان ساده، یک نمای کلی از آنچه می بینید است. در Academic Task 1 تصویری را خواهید دید که باید آن را توصیف کنید. ممکن است یک تصویر (یک نمودار) وجود داشته باشد، یا ممکن است بیش از یک تصویر داشته باشید. Overview در پاسخ شما باید آنچه را که در نمودار بصری می بینید خلاصه کند.
6) آیا برای تسک 2 باید پاراگراف نتیجه گیری (conclusion)بنویسم؟
قطعا بله. نتیجه گیری شما باید موضوع کلی و ایده اصلی شما را مجدداً بیان کند، نکته اصلی هر پاراگراف بدنه را به اختصار خلاصه کند و با نوعی نظر پایان یابد. بدون نتیجه گیری، مقاله شما ممکن است فاقد انسجام باشد و این باعث کاهش نمره شما می شود.
7) اگر 150 یا 250 کلمه ننویسم چه اتفاقی می افتد؟
اگر در رایتینگ تعداد کلمات خواسته شده را ننویسید از شما حداقل نیم نمره کسر خواهد شد.
8) اگر بیشتر از 150 یا 250 کلمه بنویسم چه می شود؟
در رایتینگ آیلتس حداکثر تعداد کلمات وجود ندارد. با این حال، اگر تعداد کلمات بیشتر از حد لازم بنویسید، نمره بالاتری کسب نخواهید کرد. به همین دلیل، وقتی به حد مجاز رسیدید و نوشتن خود را کامل کردید، برای اینکه وقت شما هدر نرود، نوشتن را به پایان برسانید.
9) آیا نیازه تعداد کلماتی که نوشته ام را بشمارم؟
نه. این مسئولیت شما نیست و باعث اتلاف وقت شما خواهد شد. قبل از شرکت در آزمون، باید به اندازه کافی ماژول Writing را تمرین کنید تا بتوانید بدون شمردن کلمات، متوجه شوید که چه زمانی یک پاسخ کافی نوشته اید. در تسک 1، این یک مقدمه کوتاه (introduction) به اضافه دو پاراگراف اصلی (body) و شاید یک نتیجه گیری (conclusion) کوتاه است. در تسک 2، باید برنامه ریزی برای نوشتن مقدمه ای از چندین جمله، دو تا چهار پاراگراف اصلی اساسی و نتیجه گیری از چندین جمله داشته باشید.
10) نمرات آیلتس رایتینگ چگونه محاسبه می شود؟
ممتحن به چهار معیار اصلی توجه خواهد کرد: (1) به طور کلی چقدر به سؤال پاسخ می دهید (Task achievement, Task response). (2) چقدر متن شما دارای انسجام و همبستگی می باشد (coherence and cohesion). (3) دامنه واژگانی که استفاده می کنید(lexical resource) . (4) دامنه و دقت ساختارهای دستوری که استفاده می کنید (grammatical range and accuracy).
11) برای ورود به دانشگاه چه نمره ای از رایتینگ آیلتس لازم است؟
بسته به دانشگاه متفاوت است و بسیاری از دانشگاه ها نمره خاصی را برای هر ماژول مشخص نمی کنند. با این حال، اگر قصد تحصیل در یک دانشگاه انگلیسی زبان را دارید، باید به دنبال کسب حداقل نمره 6 در رایتینگ آیلتس باشید. نمره 5 ممکن است برای برخی از دوره های پایه و دوره های آموزشی انگلیسی نیز کافی باشد.
12) آیا می توانم کاغذ اضافی برای برنامه ریزی و یادداشت برداری داشته باشم؟
قبل از شروع رایتینگ باید یادداشت بردارید و روی برگه سوال برنامه ریزی کنید. معمولاً برای برنامه ریزی کاغذ اضافی به شما نمی دهند.
1) آزمون اسپیکینگ به چه صورت خواهد بود؟ آیا جدا از بخش های دیگر آزمون است؟
– اگر در آزمون کامپیوتری شرکت می کنید، آزمون اسپیکینگ در همان روز انجام می شود. شما می توانید زمان مورد نظر خود را که می تواند قبل یا بعد از سه ماژول دیگر باشد، انتخاب کنید.
– در مورد آزمون کاغذی، می تواند در همان روز یا قبل و بعد تاریخ آزمون باشد. مرکز آزمون شما زمانی را برای شما تعیین می کند.
2) ساختار تست Speaking چگونه است؟ وقتی برای اولین بار وارد اتاق می شوم چه اتفاقی می افتد؟
– در ابتدا، مصاحبه گیرنده برخی از اطلاعات را می خواند و شناسه شما را بررسی می کند.
بخش 1 شامل سوالاتی در مورد موضوعات شخصی است و بین 4 تا 5 دقیقه طول می کشد.
بخش 2 یک گفتگوی کوتاه است. قبل از صحبت کردن 1 دقیقه فرصت دارید تا آماده شوید. سپس ممتحن برای اتمام این بخش از آزمون یک یا دو سوال در مورد همان موضوع می پرسد.
قسمت 3 بحثی است که بر اساس مبحث قسمت 2 می باشد.این قسمت از آزمون بین 4 تا 5 دقیقه طول می کشد.
3) اگر یک مصاحبه گیرنده در حین آزمون Speaking حرف من را قطع کند به چه معناست؟
قطع کردن حرف شما توسط مصاحبه گیرنده تاثیری در نمره آزمون شما نخواهد داشت و صرفا تصمیم مصاحبه گیرنده برای رفتن به سوال بعدی و یا تغییر موضوع می باشد.
4) آیا می توانم با مصاحبه گیرنده اسپیکینگ آیلتس گفتگو کنم و نظر او را نیز بپرسم؟
خیر !! در این آزمون قرار است توانایی شما ارزیابی شود نه گپ و گفتگویی بین دو نفر.
5) استفاده از زبان بدن چه تاثیری بر آزمون اسپیکینگ آیلتس دارد؟
مصاحبه گیرنده بیشتر می خواهد حرف زدن شما را بشنود و این گفتگو قرار است به برقراری ارتباط منجر بشود. استفاده از زبان بدن معیاری برای ارزیابی این بخش امتحان شما نمی باشد اما نمی توان منکر تاثیر مثبت آن شد. می توان گفت که بخشی از آزمون تحت تاثیر قرار دادن مصاحبه گیرنده است اما به شرط اینکه درست انجام بشود و نمایشی نباشد.
6) در پارت یک اسپیکینگ آیلتس، چه مدت باید باید صحبت کنم؟
هیچ محدودیتی وجود ندارد، اما مصابه گیرنده معمولا فقط یک قسمتی از اطلاعات را می خواهد. بنابراین بهتر است این اطلاعات را داده و یک یا دو جمله دیگر به آن اضافه کنید.
7) در پارت 2، آیا وقتی دو دقیقه تمام می شود، باید به صحبت کردن ادامه دهم؟
نه. به چند دلیل ممکن است بهتر باشد در عرض دو دقیقه تمام شود. اول، شما واقعاً نمی خواهید صحبت شما توسط مصاحبه گیرنده قطع شود. دوم، پاسخ شما منسجم تر خواهد بود اگر با یک جمله پایانی محکم مانند “So, that’s why…” (موضوع سوال را دوباره بیان کنید). ثالثاً، اگر به صحبت کردن فراتر از آنچه برنامه ریزی کرده اید ادامه دهید، احتمالاً اشتباه می کنید. داوطلبی که در عرض 90 ثانیه به سؤال پاسخ کامل می دهد، می تواند به راحتی نمره بالاتری نسبت به کسی که دو دقیقه کامل صحبت می کند و در ادامه توسط مصاحبه گیرنده متوقف می شود، دریافت کند.
8) اگر سوال را متوجه نشدم باید چه کار کنم؟
بستگی دارد در کدام بخش آزمون این اتفاق بیفتد. اگر در پارت اول، سوال را متوجه نشدید و از مصاحبه گیرنده درخواست کردید سوال را دوباره تکرار کند، او بدون تغییر، همان سوال را دوباره برای شما تکرار می کند.
در بخش 2 و 3 آزمون ، مصاحبه گیرنده می تواند سوال را برای شما paraphrase کند.(با تغییر چند کلمه ).
بهتر است به جای استفاده کردن از جملاتی مانند:
?..Do you mean
از چنین عباراتی استفاده کنید:
I don’t understand or sorry, I couldn’t catch that …
در بخش 2 نیز سعی کنین در آن یک دقیقه ای که به شما وقت داده می شود، از مصاحبه گیرنده اگر سوالی دارین بپرسین و نزارید هنگام صحبت کردن چنین اتفاقی بیفتد.
9) اگر در قسمت 3 ایده ای نداشته باشم، چه کاری باید انجام دهم؟
نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که شما در حال آزمایش توانایی خود در انتقال ایده ها هستید، نه کیفیت آن ایده ها. حتی اگر ایدههای شما ابتدایی یا قابل پیشبینی به نظر برسند، اگر زبانی که برای بیان آنها استفاده میکنید برای بحث آکادمیک مناسب باشد، باز هم نمره خوبی کسب خواهید کرد. نکته دیگری که باید به خاطر بسپارید این است که می توانید از ایده های دیگران و همچنین ایده های خود استفاده کنید. اگر نظری در مورد موضوعی ندارید، سعی کنید تصور کنید که دیگران در مورد این موضوع چه می گویند و در عوض در مورد آن صحبت کنید. در نهایت، همیشه ایده خوبی است که چند عبارت مفید را یاد بگیرید تا زمانی که نمی توانید چیزی برای گفتن پیدا کنید، از آنها استفاده کنید. حتی اگر نتوانید پاسخ قانع کننده ای به سؤال بدهید، مصاحبه گیرنده ممکن است روان صحبت کردن و دقت شما را ارزیابی کند. یک مثال خوب این است:
I’m afraid I’ve never really thought about this issue before
10) آیا می توان جملاتی را از قبل حفظ کرد تا هنگام مصاحبه از آنها استفاده کنیم برای کسب نمره بیشتر؟
بله می توان جملاتی را یاد گرفت و در ذهن خود آماده داشته باشید اما به یاد داشته باشید که استفاده از این عبارات و جملات به دو چیز بستگی دارد. یک اینکه بقیه صحبت های شما باید از نظر واژگانی و ساختاری کیفیت جمله حفظ شده را داشته باشد یا به بیانی دیگر در تمام طول مصاحبه از نظر سطح گرامر و لغت، یکنواخت (consistent) باشید. نکته دوم، مادامی که بتوانید (Intonation) و تلفظ باقی کلمات و جملات خود را به اندازه کیفیت جمله حفظ شده، نگه دارید، مشکلی پیش نمی آید. لازم به ذکر است که مصاحبه گیرنده با توجه به تجربه ای که دارد، به راحتی تشخیص می دهد که کدام جملات شما حفظ شده می باشد و اگر دو نکته بالا رو رعایت نکنید، ممکن است باعث کسر نمره شما بشود.
1) وقتی دستورالعمل سوال میگوید که نباید مثلاً «بیشتر از سه کلمه» به عنوان پاسخ بنویسم، اگر پاسخی را با بیش از سه کلمه بنویسم، نمرهام را از دست میدهم؟
بله. پاسخ هایی که بیش از حد مجاز تعداد کلمه باشند به عنوان نادرست در نظر گرفته می شوند.
2) مدت زمان آزمون ریدینگ آیلتس چقدر است؟
زمان پاسخگویی به این قسمت 60 دقیقه است و بعد از مهارت لیسنینگ (Listening) می باشد. ضمناً در قسمت ریدینگ(reading) ، زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها در پاسخنامه به شما داده نمی شود.
3) چه نوع متن هایی در ریدینگ آیلتس آکادمیک وجود دارد؟
متن ها معمولاً طولانی هستند، زیرا از کتاب ها، روزنامه ها و مجلات انتخاب شده اند. بیشتر اوقات این متن ها حاوی ساختارهای پیچیده، نمودارها، نقشه ها، تصاویر و واژگان آکادمیک هستند.
4) تعداد کل سوالات در آزمون ریدینگ (reading) چقدر است؟
در کل حدود 40 سوال وجود دارد.
5) آیا آیلتس نمره منفی دارد؟
خیر، آزمون آیلتس نمره منفی ندارد و به همین دلیل پیشنهاد می شود که به تمامی سوال ها پاسخ دهید. شانس هم کمی می تواند به کمک شما بیاید.
6) آیا می توانم فقط با نوشتن یک T و F و NG پاسخ های True, False, and NOT GIVEN را بدهم؟
بله، می توان به جای کامل نوشتن، از حروف اختصاری آن استفاده کرد.
7) آیا پاسخ سوالات ریدینگ به ترتیب در متن می باشد؟
خیر لزوما تمامی سوالات به این شکل نیست و در برخی از انواع سوالات ممکن است جواب را به ترتیب در متن پیدا نکنید. بنابراین لازم است که قبل از انجام آزمون با انواع سوالات هر مهارت آشنا شوید و تمرین کافی نیز کرده باشید زیرا که دانستن اینها می تواند در صرفه جویی وقت به شما کمک بکند.
8) املای لغات در آزمون چقدر مهم می باشد؟
می دانید که این آزمون، آزمونی برای ارزیابی سطح زبان انگلیسی شماست، بنابراین املای درست کلمات بسیار ضروری است. حتی اگر پاسخ سوالی را درست بنویسید اما املای آن را اشتباه بنویسید، به عنوان پاسخ اشتباه آن را در نظر می گیرند.
9) در آزمون ریدینگ، اول باید متن را بخوانم یا سوالات را؟
این موضوع کاملا بستگی به نوع سوال دارد ( Gap filling, Multiple choice, Matching,… (etc. در برخی، خواندن متن راه دقیق تر و بهتری است و در برخی دیگر بهتر است ابتدا سوالات ئو کلمات کلیدی آنها بررسی شود.
در پکیج NEW Forward To IELTS تمام انواع سوال به همراه روش پاسخگویی به آنها تدریس شده است.
10) برای Skim کردن هر قسمت از متن های ریدینگ (Reading) چقدر باید وقت بگذارم؟
پیشنهاد می شود برای Skim کردن هر متن ، بیشتر از 5 دقیقه وقت نزارید، در این تکنیک پیدا کردن جزئیات اهمیتی ندارد در واقع شما باید برای پیدا کردن ایده اصلی هر پاراگراف زمان بگذارید. اگر متوجه شدید که بیشتر از 5 دقیقه روی خواندن دارید زمان میگذارید، آن را متوقف کنید و روی سوالات تمرکز کنید.
11) به طور کلی برای پذیرش در دانشگاه نمره چند آیلتس ریدینگ لازم است؟
بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد. اما به طور کلی دستیابی به نمره 6 و بالاتر می تواند به شما کمک کند و مورد قبول اکثر دانشگاه ها می باشد.
1) مهارت لیسنینگ چقدر طول می کشد ؟
مدت زمان کل آزمون 40 دقیقه می باشد. 30 دقیقه زمان فایل صوتی و 10 دقیقه زمان انتقال پاسخ ها به پاسخنامه می باشد.
2) تست لیسنینگ از چند قسمت تشکیل شده است؟
این مهارت دارای 4 بخش می باشد که به شرح زیر است:
مکالمات بین دو نفر درباره یک موضوع جنرال – سخنرانی یک نفر درباره موضوعی جنرال – دیالوگ درباره یک موضوع آکادمیک – مونولوگ درباره یک موضوع آکادمیک.
برای اطلاعات کامل تر درباره این بخش کلیک کنین.
3) زمان تست لیسنینگ در آیلتس کامپیوتری چقدر می باشد؟
در این نوع از آزمون کل بازه زمانی شما 30 دقیقه می باشد که زمان اضافی شما برای انتقال پاسخ ها تنها 2 دقیقه می باشد.
4) آیا غلط املایی در این مهارت از آزمون تاثیر زیادی دارد؟
بله – در صورتی که پاسخی را با املای اشتباه بنویسید، به عنوان پاسخ اشتباه برای شما ثبت می شود. بنابراین تمرین املای کلمات را در برنامه مطالعه خود قرار دهید.
5) مهارت لیسنینگ آیلتس کامپیوتری چیست؟
اگر تایپیست خوبی هستید، این آزمون می تواند برای شما راحت تر باشد. نکته دیگر اینکه نتایج آزمون در زمان کمتری به اطلاع شما می رسد. – همچنین دیگر آن جمعیت زیاد در اتاق آزمون را نخواهید دید.
6) فایل صوتی آزمون لیسنینگ چندبار پخش می شود؟
لازم است بدانید که فقط یکبار فایل صوتی هر بخش برای شما پخش می شود.
7) آیا انواع مختلف لهجه در لیسنینگ وجود دارد؟
این تست شمال 4 بخش می باشد که هر بخش ممکن است از انواع مختلف لهجه ها استفاده کنند. (بریتانیایی – استرالیایی –امریکایی – کانادایی)
8) پاسخ های این تست را باید به عدد بنویسم یا به حروف؟
شما می توانید به هر دو شکل پاسخ خودتان را بنویسید. – مثلا 7 یا seven. هر دو پاسخ صحیح هستند.
1) آیا آزمون آیلتس در یک روز کامل می شود؟
آزمون های Listening، Reading و Writing همیشه بلافاصله پس از یکدیگر و بدون وقفه انجام می شوند. آزمون Speaking یا در همان روز یا قبل و بعد از آن بسته به موسسه برگزار کننده برگزار می شود.
2) کدام بخش از آزمون آیلتس اول انجام میشود؟
ابتدا در آزمون Listening شرکت خواهید کرد و سپس در آزمون Reading و Writing (بین این آزمون ها وقفه وجود ندارد). آزمون اسپیکینگ شما بسته به محل برگزارکننده در یک روز جدا، با توجه به برنامه های آن موسسه انجام می شود.
3) چه زمانی نتایج آزمون آیلتس خود را دریافت خواهم کرد؟
نتیجه آزمون شما 13 روز پس از تاریخ آزمون برای شما پیامک می شود که در آن نمرات هر مهارت و نمره overall شما نیز درج شده است. پس از آن می توانید با مراجعه حضوری به مرکزی که در آن ثبت نام کرده اید و یا با پرداخت هزینه به واسطه پست، آن را در محل مورد نظر خود دریافت نمایید.
4) نمره قبولی آزمون آیلتس چند می باشد؟
آزمون آیلتس هیچ نمره قبولی یا مردودی ندارد و صرفا یک آزمون تعیین سطح می باشد. هر موسسه یا سازمان آموزشی نمره مورد نیاز در آزمون آیلتس را برای افراد مشخص می کند. نمره آزمون آیلتس از 0 تا 9 ارزشیابی می شود.
5) اگر در روز آزمون آیلتس غایب یا مریض باشم چه می شود؟
اگر در روز آزمون بدون اطلاع قبلی غیبت کنید، هزینه کامل خود را از دست خواهید داد. با این حال، اگر گواهی پزشکی را ظرف پنج روز پس از تاریخ آزمون ارائه دهید، بازپرداخت منهای هزینه اداری موسسه را دریافت خواهید کرد.
6) چه نوع لهجه هایی را می توان در آزمون های Listening و Speaking شنید؟
از آنجایی که آیلتس یک آزمون بین المللی است، در هر دوی این آزمون ها از انواع لهجه های انگلیسی استفاده می شود.
7) آیا می توانم روی برگه های سوالات Listening و Reading یادداشت برداری کنم؟
بله. ممتحن های آزمون که پاسخ های شما را به سؤالات Listening و Reading بررسی می کنند، برگه سؤال شما را نمی بینند.
8) نمره دهی آزمون آیلتس به چه صورت است؟
نمره ی آیلتس(IELTS) از 0 تا 9 می باشد. در کارنامه ی آزمون آیلتس، شما نمره کل و نمراتی که در هر مهارت در آزمون(EXAM) به دست آورده اید را خواهید دید. در هر مهارت نمره ی شما از 9 محاسبه می شود. نمره کل شما میانگین نمرات شما در مجموع چهار مهارت (SKILL)است. البته باید اشاره کنم که نمره کل ممکن است شامل نیم نمره هم شود. مثلا نمره 5/5 یا 5/6 و … .
توجه داشته باشید که برای مثال اگر میانگین مجموع نمره ی شما 25/6 باشد به نمره ی 5/6 و اگر میانگین مجموع نمره ی شما 75/6 باشد به نمره ی 7 گرد می شود. به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر میانگین نمره شما برای مثال 2/6 شود، نمره ی شما به 6 و اگر میانگین نمره ی شما 3/6 شود، نمره ی شما به 5/6 گرد می شود.
9) چند نوع آزمون آیلتس وجود دارد ؟
دو نوع آزمون آیلتس وجود دارد: اکادمیک و جنرال
به طور خلاصه آزمون آیلتس جنرال مخصوص کسانی است که به دنبال دوره های آموزشی، کاری یا مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان هستند.
آزمون آیلتس اکادمیک مخصوص اشخاصی است که به دنبال ادامه تحصیل دانشگاهی هستند.
10) آیا میتوانم به نتیجه آزمون اعتراض کنم؟
بله. تا شش هفته پس از تاریخ آزمونتان میتوانید به نمره آن اعتراض کنید و درخواست تصحیح مجدد بدهید. برای انجام این کار باید به مرکز آزمونتان مراجعه کنید و هزینه تصحیح مجدد پرداخت کنید. در صورت تغییر نمرهتان پس از تصحیح مجدد، این مبلغ به شما عودت داده میشود.
11) هر آزمون دهنده چندبار می تواند فرم گزارش (TRF)دریافت کند؟
هر آزمون دهنده تنها یکبار می تواند فرم گزارش آزمون خود را دریافت کند.
12) آیا بدون پاسپورت امکان ثبت نام آیلتس وجود دارد؟
تنها مدرک مورد قبول برای شرکت در این آزمون، اصل پاسپورت معتبر می باشد. بنابراین اگر با مدارک موجود اعم از اشتغال به تحصیل، اشتغال به خدمت سربازی و مدارکی از این دست بتوانید پاسپورت خود را دریافت نمایید، می توانید در آزمون شرکت کنین.