درست یا نادرست و هیچ کدام True False Not Given & Yes No Not Given
در این مطلب از آفاق آیلتس، سعی می کنیم اطلاعاتی درباره آزمون ریدینگ آیلتس بخش درست true یا نادرست false و هیچ کدام not given با شما صحبت کنیم. این نوع سوالات را در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال خواهید دید.
در ریدینگ آزمون آیلتس قطعاً هر دو نوع سوال یا یکی از آنها را می بینید. وقتی با سوالات T/F/NG روبرو می شوید، باید بتوانید تشخیص دهید که جملات داده شده با توجه به اطلاعات موجود در متن درست است یا نه. البته که ممکن است در متن اصلاً به آن عبارت داده شده اشاره ای نشده باشد که پاسخ NG (Not Given) است.
True: If the statement agrees with the information
False: if the statement contradicts (Opposite) the information
Not Given: If there is no information on this.
True یعنی با اطلاعات درون متن مطابقت دارد و درست است.
False یعنی عبارت با اطلاعات درون متن تطابق ندارد و متفاوت است. ( حتی ممکن است بسیار شبیه به جمله متن باشد اما بدلیل وجود یک کلمه متفاوت در عبارت درون سوال، پاسخ False بشود.)
یادتان باشد که در این نوع سوال، ما با اطلاعات دقیق و درست موجود در متن سر و کار داریم و نی توانید با تکیه بر اطلاعات خودتان بگویید عبارتی درست است یا غلط. همچنین گفتن جمله “یکم شبیهشه” شاید شما را به اشتباه بیندازد و پاسخ True را علامت بزنید در صورتی که پاسخ False است.
اگر پاسخ عبارتی Not Given است، به این معنی نیست که هیچ کلمه ای در عبارت سوال با کلمات موجود در متن تطابق نداشته است، یا در متن وجود ندارد. Not Given به این معنی است که اطلاعات کافی در متن برای منطقی بنظر رسیدن این عبارت وجود ندارد.
تفاوت سوالات Yes/No/Not Given با True/False/Not Given
سوالات Y/N/NG مشابه سوالات T/F/NG است. نکات و مهارت های مورد نیاز برای هر دو نوع سوال یکی می باشد. تنها تفاوت بین این دو نوع سوال در نوع متن ریدینگ شماست.
Yes/No/Not Given: متن حاوی نظرات، دیدگاه ها یا اعتقادات نویسنده یا سایر افرادی است که در متن به آن اشاره شده است.
True/False/Not Given: متن حاوی اطلاعات واقعی در مورد یک موضوع است.
برای سوالات Y/N/NG مجموعه ای از اظهارات و یک متن به شما داده می شود. حال باید تصمیم بگیرید کدامیک از موارد زیر برای اطلاعات هر عبارت درست می باشد:
- it agrees with the views of the writer : YES (Y)
- it disagrees with or contradicts what the writer thinks :NO (N)
- it is impossible to know what the writer’s point of view is :NOT GIVEN (NG)
- اگر با نظر نویسنده موافق باشد. (Yes)
- اگر مخالف نظر نویسنده باشد و تفاوت داشته باشد با چیزی که نویسنده فکر می کند. (No)
- اگر ممکن نیست بفهمیم که نظر نویسنده درباره آن عبارت چیست و به آن درواقع اشاره ای نکرده ای است. (Not given)
قبل از هر چیز بگوییم که خانه آیلتس آفاق یکی از بینظیرترین دوره ها یعنی دوره تقویت ایده پردازی در Speaking و Writing را تولید کرده است. این دوره هیچ نمونه خارجی ندارد و شما از طریق این دوره زبان انگلیسی میتوانید به تقویت رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس خود بپردازید.
نکات مهم درباره این سوالات
- پاسخ ها به ترتیب متن می آیند. بنابراین وقتی پاسخ به عبارت اول سوال را پیدا کردید، پاسخ به باقی عبارات را به ترتیب در متن می توانید پیدا کنید.
- نیازی نیست که کل متن را بخوانید. با مهارت Scanning و پیدا کردن Key words ها می توانید راحت تر به جواب برسید.
- در آزمون ریدینگ آیلتس، حداقل یکی از این دو نوع سوال را می بینید.
- حواستان به برخی کلمات که ممکن است شما را به اشتباه بیندازند باشید. (Distractors) برخی از این کلمات عبارتند از:
Every، a few، all، Always، some، often، most، occasionally
این کلمات می توانند معنی جمله را کاملاً تغییر دهند و شما را نهایتاً به اشتباه بیندازد. به مثال زیر توجه کنید.
E.g. Julio often goes to the gym after work.
Julio occasionally goes to the gym after work.
در سوالات Y/N/NG، معنی عبارت داده شده باید دقیقا با نظر نویسنده یکسان باشد. بنابراین مراقب این کلمات باشید و مطمئن شوید جمله در متن دقیقاً همان معنی عبارت داده شده را می دهد.
- کلمات دیگری نیز وجود دارد که باید حواستان به آنها باشد. کلماتی که مفهوم احتمال یا تردید را بیان می کنند. مانند: Seem، claim، suggest، possibly، believe، probably. این کلمات نیز می تواند معنای جمله را تغییر دهد.
E.g. He claimed that profits had gone up by 10%.
He knew that profits had gone up by 10%.
- عباراتی که در سوال می بینید ممکن است به صورت پارافریز شده یا با استفاده از کلمات مترادف در متن پیدا شود. بنابراین هنگام خواندن متن فقط دنبال همان کلمات در سوال نباشید.
آکادمی آیلتس آفاق در زمینه دادن اطلاعات مفید در مورد آزمون آیلتس و آمادگی برای این آزمون بین الملی همیشه پیشرو بوده است.با مراجعه به مرکز آیلتس آفاق اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب خواهید کرد.
تکنیک مورد نیاز برای این نوع سوالات
- دستورالعمل سوال را خوب بخوانید و ببینید با کدام نوع سوال سر و کار دارید.
- قبل از اینکه متن را بخوانید، عبارات سوال را بخوانید و مفهوم آنها را متوجه شوید.
- به کلماتی که ممکن است مترادف آنها را در متن ببینید توجه کنید و ببینید چه مترادف هایی می توان برای آنها در نظر گرفت. همچنین زیر کلمات خاصی که در بالا به آنها اشاره شد (Distractors) خط بکشید، چرا که ذهنتان آماده می شود و حواستان هست که اشتباهی مرتکب نشوید.
- زیر کلیدواژه ها (key words) خط بکشید اما یادتان باشد که عیناً همان کلمات ممکن است در متن نبینید و به صورت پارافریز شده یا با کلمات مترادف بیاید.
- عبارت اول و سپس پاراگراف اول را بخوانید. کلیدواژه ها و کلمات مترادف را پیدا کنید. Scanning باعث می شود مکان درست پاسخ به سوال اول را پیدا کنید. حال با خواندن جزئیات آن قسمت پاسخ درست را پیدا کنید.
- به همین ترتیب، مراحل را برای باقی عبارات انجام دهید تا همه آنها را پاسخ بدهید.
مثالی که در ادامه می بینید، یک نمونه سوال کوتاه است در صورتی که در تست واقعی آیلتس عبارات بیشتری ( 5 یا 6 تا) در صورت سوال می بینید. این نمونه سوال از نوع Y/N /NG می باشد.
چگونگی پاسخ به نمونه سوال
همانطور که گفته شد، ابتدا با خواندن عبارت اول سوال شروع می کنیم و سعی می کنیم مفهوم آن را درک کنیم.
- Viewing an electronic screen before going to sleep at night is harmful.
کلید واژه هایی که انتخاب کرده ایم برای این سوال، Screen و Harmful می باشند. مترادف های ممکن نیز در نظر داشته باشید. مثلا برای Harmful می توان گفت: damaging، dangerous، hurtful
حال باید پاراگراف اول را scan کنیم و کلیدواژه ها را پیدا کنیم. به راحتی کلمه screen را پیدا می کنیم اما harmful را نمی بینیم. ولی مترادف این کلمه یعنی damaging را در متن داریم. حالا می دانیم که در کدام قسمت باید جزئی تر بدنبال پاسخ بگردیم.
There is little evidence of a link between the amount of time teenagers spend on devices and their general wellbeing, a study has suggested. It counters claims that teenagers’ mental and physical health could be damaged by excessive screen time. Even just before bedtime, being online, gaming or watching TV is not damaging to young people’s mental health, study authors said. They questioned the methodology of previous studies.
این قسمت را از پاراگراف را جزئی تر می خوانیم تا به جواب مورد نظر برسیم. عبارت “before going to sleep” و “just before bedtime” را می توان یکی در نظر گرفت و خیلی تفاوتی باهم دیگر ندارد. پس جواب در همین جمله است.
این جمله واضحاً می گوید که: viewing an electronic screen before going to sleep at night is not damaging.
پس پاسخ به این سوال NO است.
- برویم سراغ عبارت دوم سوال و کلید واژه های آن را پیدا کنیم. بازهم حواستان به مترادف ها باشد مخصوصاً برای کلمه Computer که می توان مترادف های زیادی نام برد. دو تا کلمه ‘psychological science’ و ‘Computer’ را به عنوان کلید واژه انتخاب می کنیم. یادتان باشد که پاسخ ها به ترتیب متن هستند.
2. Psychological science can explain the connection between computer use and mental and physical health problems in teenagers.
کلمه ‘psychological science’ را در ابتدای پاراگراف دوم می بینیم پس بنظر پاسخ در همین پاراگراف است. کلمه computer use را پیدا نمی کنیم اما می توان گفت دوتا عبارت ‘screen use’ و ‘digital technologies’ مفهوم آن را می رساند و مترادف هستند.
“While psychological science can be a powerful tool for understanding the link between screen use and adolescent wellbeing, it still routinely fails to supply stakeholders and the public with high-quality, transparent and objective investigations into growing concerns about digital technologies,” said Professor Andrew Przybylski, Director of Research at the Oxford Internet Institute (OII) and co-author of the study.
حالا در این جمله دنبال جزئیات بیشتری می گردم تا به جواب برسم. مثلاً کلمه teenagers مهمه که در متن نیست اما به جای آن، واژه ‘adolescent’ هست. جای درست برای رسیدن به جواب همنیجاست.
معمولاً یک کلمه در جمله می تواند شما را به جواب قطعی برساند و در اینجا آن کلمه ‘fails’ می باشد که در واقع ینی نمی تونه ارتباط بین استفاده از کامپیتور و سلامت روحی یا فیزیکی در جوانان رو توضیح بده، در صورتی که در عبارت سوال گفته می تواند(can explain). پس پاسخ به این عبارت هم NO است.
- در پاراگراف سوم نیز دنبال پاسخ عبارت بعدی می گردیم. کلید واژه هایمان را دو کلمه ‘RCPCH’ (برای پیدا کردن پاراگراف درست) و کلمه ’60 minutes’ ( برای یافتن جزئیات درست در جمله) انتخاب می کنیم.
3. The RCPCH advise that kids should not view electronic devices in the 60 minutes leading up to bedtime.
به راحتی کلمه RCPCH در پاراگراف سوم با اسکن کردن متن پیدا می شود. برای کلید واژه دوم نیز ممکن است از مترادف آن در متن استفاده شده باشد که اگر نگاهی بیندازید به جای کلمه 60 minutes از کلمه one hour استفاده شده است.
Earlier this year, the Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) reached a similar conclusion to the Oxford University study. Dr Max Davie, from RCPCH, said of the new study.
We continue, for now, to recommend that screens be avoided for one hour before bed since there are other reasons beside mental health for children to need a good night’s sleep.”
حال مطمئن می شویم که پاسخمان را باید در این قسمت از پاراگراف پیدا بکنیم.
مترادف کلید واژه ‘advise’ در متن ‘recommend’ می باشد و برای ‘electronic devices’ هم ‘screens’ بکار رفته است.
‘leading up to bedtime’ را نیز می توانیم با ‘before bed’ تطبیق دهیم.
متن واضحاً بیان می کند که پاسخ عبارت سوم Yes است.
- وجود اسامی در عبارت سوال بسیار کمک می کند تا بتونید پاراگراف درست را برای اسکن کردن پیدا کنید و در نهایت زودتر به جواب برسید. در عبارت چهارم نیز یک اسم وجود دارد. پس دو کلمه ‘violence’ و ‘Dr Dubicka’ را به عنوان کلید واژه انتخاب می کنیم.
4. Watching online violenceis detrimental to the mental wellbeing of adolescents according to Dr Dubicka.
کلیدواژه های خود را در متن پیدا کردیم. حال عینی یا به صورت مترادف.
But others felt the study did not go far enough. Dr Bernadka Dubicka, chair of the child and adolescent faculty at the Royal College of Psychiatrists, said: “Although this is a well conducted study involving a large data set, the conclusions can only be limited. “The study looks at how long children spend looking at screens but not at what content they might see. We know that screen time is not the main driver of mental illness, but dangerous online content can have an enormous impact on young people and their mental health.
درحالی که کلمه ‘dangerous content’ را می بینیم که شامل خشونت آنلاین می شود اما هیچ اشاره خاصی به خشونت(violence) نشده است. بنابراین نتیجه می گیریم که پاسخ داده نشده است.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
ما در مطلب از پیش منتشر شده ای مطالب مفیدی در زمینه نحوه نمره دهی آیلتس ارائه داده ایم که به شما پیشنهاد میدهیم از صفحه نمره دهی رایتینگ آیلتس دیدن نمایید.
پرسش و پاسخ
پاسخ سوالات در متن همیشه به ترتیب هستند.!!
توجه داشته باشید که پاسخ سوالات عموماً به ترتیب هستند و فقط برای سوالات Matching ترتیبی وجود ندارد.
آیا باید تمام لغات متن را بلد باشیم؟
اگر کلماتی در متن وجود دارد که معنی آنهارا نمی دانید، مضطرب نشوید. هنوز می توانید به جواب مورد نظر خود برسید. همینطور می توانید با خواندن کامل آن جمله معنی کلمه مورد نظر را حدس بزنید.
امیر دادفر | بیش از 5 سال سابقه تدریس زبان انگلیسی
No comment