Task Response و Task Achievement چیست؟
این دو اصطلاح، مربوط به آزمون آیلتس و بخش رایتینگ و از فاکتورهای نمره دهی به رایتینگ شما است. در ابتدا این را به شما بگویم که از نظر مفهوم هیچ فرقی با یکدیگر ندارند و هردو آنها به یک چیز اشاره می کنند. معمولا از اصطلاح Task Response برای تسک 2 آزمون رایتینگ و Task Achievement برای تسک 1 استفاده می شود. اینها یکی از چهار فاکتور نمره دهی به برگه رایتینگ شما در آزمون آیلتس می باشد. سه مورد دیگر فاکتورها شامل موارد زیر می شوند:
Grammatical Range and Accuracy –
– Lexical Resource
Coherence & Cohesion –
خوب است بدانید که British Council از اصطلاح Task Achievement استفاده می کنند اما ورژن Ielts.org در Band Descriptor خود از اصطلاح Task Response استفاده کرده است.
حال بیایید به مفهوم آنها نگاهی بیندازیم و ببینیم منظور ما از آنها چیست؟
Task Achievement در رایتینگ تسک 1
در رایتینگ تسک 1 شما باید حداقل 150 کلمه، یک جدول – نمودار – نقشه و غیره را توصیف کنید. برای یک پاسخ کامل، شما ابتدا باید تمام ویژگی های کلیدی آن نمودار یا تصویر مورد نظر را پیدا کنید. اگر جزیئات مهم را جا بیندازید، ممکن است نمره این بخش را از دست بدهید.
بسیار مهم است که ابتدا یک نمای کلی یا خلاصه ای از تصویر بنویسید. به یاد داشته باشد که ارائه جزیئات خیلی زیاد و یا خیلی کم نیز برای رایتینگ شما مناسب نخواهد بود.
کاری که شما باید انجام دهید این است ابتدا چیزهای که سوال از شما می خواهد به آن اشاره کنید را مشخص کنید. مثلا آیا مقایسه تصویری در دو بازه زمانی مختلف است – نوشتن خلاصه ای از یک نقشه است – یا توضیح دادن یک نمودار است.
در آزمون جنرال آیلتس، شما یک نامه باید بنویسید و در مقدمه آن، دلیل نامه را توضیح دهید و تمام نکات ذکر شده را در نامه خود درج کنید تا نمره Task Achievement خوبی بگیرید.
به این پاراگراف نگاه کنید:
“looking at this graph, it is apparent that participation of both men and women in full time employment has increased over this time period. However, while the numbers of women are generally increasing, the numbers of men in part-time employment are fluctuating.”
با خواندن این پاراگراف متوجه خواهید شد که نمای کلی رایتینگ شما حول محور چه موضوعی می چرخد و در این پاراگراف به نکات کلیدی که قرار است بیشتر به آن بپردازید نیز اشاره شده است.
پس در نهایت نمره Task Achievement شما چنین بدست می آید:
- اینکه چقدر به موارد خواسته شده در سوال پاسخ می دهید.
- چقدر از ایده های خود با توضیح و مثال حمایت می کنید.
- اینکه چقدر ایده های شما با موضوع سوال مرتبط است.
- یادتان باشد که عیناً سوال را در رایتینگ خود کپی نکنید و آن را paraphrase کنید.
Task Response در رایتینگ تسک 2
تسک 2 آزمون رایتینگ آیلتس نمره بیشتری از تسک 1 آزمون دارد. برای اینکه این بخش را به خوبی پشت سر بگذارید، باید کاملا به تمام مواردی که سوال از شما خواسته پاسخ دهید. بسیار مهم است که وقتی می خواهید ایده خود را ارائه دهید، آنها را فقط در یک جمله ذکر نکنید بلکه علاوه بر بیان ایدهتان، آن را توضیح بدهید، برای آن مثال بیاورید و از ایده خود حمایت کنید. اینکه فقط یک جمله ای را ذکر کنید و سپس به ایده بعدی بروید اصلا مناسب نیست.
حتما اطمینان حاصل کنید که نظر شما در پاسخ واضح است. زیر کلمات کلیدی در سوال خط بکشید و تعداد بخش های سوال را مشخص کنید و مطمئن شوید تمام مواردی که سوال از شما خواسته را در رایتینگ خود ذکر کنید.
قبل از شروع، برنامه ریزی کنید و حتما یادتان باشد که ایده هایی که میخواهید ارائه دهید حتما با موضوع مورد نظر سوال مرتبط باشد. صرف دو تا سه دقیقه برای انجام این کار می تواند در زمان نوشتن صرفه جویی کند. یادتان باشد که حداقل تعداد کلماتی که باید بنویسید، 250 کلمه می باشد.
برای درک بیشتر این دو فاکتور نمره دهی، در ادامه مثال هایی آورده ایم که باعث می شود آگاهی شما به شکل آزمون بالاتر رود و همچنین خواهید دانست که آزمون گیرنده دقیقا چه انتظاراتی از داوطلب دارد.
به سوال زیر توجه کنید. این سوال آنچنان مربوط به سوالات رایتینگ آیلتس نمی باشد. برای درک بهتر نمره بندی آیلتس بهتر است از سوالات ساده استفاده کنیم.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 4: “I like apples and bananas.”
چرا به این پاسخ نمره 4 تعلق می گیرد؟
این نمره معمولا نشان می دهد که داوطلب سوال را به خوبی متوجه نشده است و مستقیماً میوه مورد علاقه خود را ذکر نمی کند.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 5: “Bananas are my favourite fruit.”
چرا به این پاسخ نمره 5 تعلق می گیرد؟
در اینجا، به سوال مستقیماً پاسخ داده می شود اما مشکل اینجاست که بدون هیچ دلیل و توضیح اضافی اینکار انجام می شود. پس نمره بالاتر از 5 نمی توان در نظر گرفت.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 6: “Bananas are my favourite fruit because they’re affordable and easy to peel.”
چرا به این پاسخ نمره 6 تعلق می گیرد؟
این پاسخ با دلیل و توضیح کافی است که اگر دلایل و توضیحات کافی داده نشود، نمره 6 بالاتر نمی توان در نظر گرفت. یکی از اشتباهاتی که بسیاری مرتکب می شوند این است که هنگام ارائه دلیل می گویند: “Because I like them” که یک دلیل مبهم می باشد و قابل قبول نیست.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 7: “Bananas are my favourite fruit because they’re more affordable than most of the other fruits available. They’re also easy to peel, so I don’t get my hands messy when eating one.“
چرا به این پاسخ نمره 7 تعلق می گیرد؟
این پاسخ بدلیل بسط دادن توضیحات و دلایل خود به سوال نمره بهتری کسب کرده است. یادتان باشد که این بسط دادن پاسخ باید بگونه ای باشد که به موضوع سوال مرتبط باشد و خیلی دور از موضوع نرود.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 8: “Bananas are my favourite fruit because they’re more affordable than most of the other fruits available, especially the imported ones. They’re also easy to peel, so I don’t get my hands messy when eating them. This means that I can eat at my desk without needing to wash my hands afterwards.”
چرا به این پاسخ نمره 8 تعلق می گیرد؟
همانطور که می بینید برای رفتن از نمره 7 به 8 تنها کافیست کمی پیچیدگی ساختار بعلاوه بسط دادن دلایلمون به صحبت های خود اضافه کنیم.
Question: “What’s your favorite fruit?”
پاسخ نمره 9: “Bananas are my favourite fruit because they’re more affordable than most of the other fruits available, especially the imported ones, which means that I can afford to eat them regularly. They’re also easy to peel, so I don’t get my hands messy when eating them. This means that I can eat at my desk without needing to wash my hands afterwards, and I get more work done as a result.”
چرا به این پاسخ نمره 9 تعلق می گیرد؟
در اینجا توضیحات کافی، دلایل منطقی و مرتبط، همراه با ساختارهای پیچیده کافی در پاسخ وجود دارد. به طور کل می توان گفت که آزمون گیرنده علاوه بر شنیدن پاسخ مستقیم سوال، اگر سوال های جانبی دیگری نیز در ذهن خود داشت، داوطلب قبل از آنکه مصاحبه گیرنده بخواهد سوالات دیگرش را بپرسد، به آنها پاسخ داده است و این باعث افزایش نمره وی می شود.
امیدوارم که در این مقاله توانسته باشم به شما عزیزان کمک بکنم.
No comment