سوالات پرتکرار مهارت اسپیکینگ
در مطلب زیر به چند نمونه از سوالات مهم و پرتکرار آزمون اسپیکینگ آیلتس میپردازیم. شاید این سوالات در ذهن شما هم به وجود آمده باشد و پاسخ آنها را بتوانید در این مطلب به دست آورید.
1) آزمون اسپیکینگ به چه صورت خواهد بود؟ آیا جدا از بخش های دیگر آزمون است؟
اگر در آزمون کامپیوتری شرکت می کنید، آزمون اسپیکینگ در همان روز انجام می شود. شما می توانید زمان مورد نظر خود را که می تواند قبل یا بعد از سه ماژول دیگر باشد، انتخاب کنید. در مورد آزمون کاغذی، می تواند در همان روز یا قبل و بعد تاریخ آزمون باشد. مرکز آزمون شما زمانی را برای شما تعیین می کند.
2) ساختار تست Speaking چگونه است؟ وقتی برای اولین بار وارد اتاق می شوم چه اتفاقی می افتد؟
در ابتدا، مصاحبه گیرنده برخی از اطلاعات را می خواند و شناسه شما را بررسی می کند.
بخش 1 شامل سوالاتی در مورد موضوعات شخصی است و بین 4 تا 5 دقیقه طول می کشد.
بخش 2 یک گفتگوی کوتاه است. قبل از صحبت کردن 1 دقیقه فرصت دارید تا آماده شوید. سپس ممتحن برای اتمام این بخش از آزمون یک یا دو سوال در مورد همان موضوع می پرسد.
قسمت 3 بحثی است که بر اساس مبحث قسمت 2 می باشد.این قسمت از آزمون بین 4 تا 5 دقیقه طول می کشد.
3) اگر یک مصاحبه گیرنده در حین آزمون Speaking حرف من را قطع کند به چه معناست؟
قطع کردن حرف شما توسط مصاحبه گیرنده تاثیری در نمره آزمون شما نخواهد داشت و صرفا تصمیم مصاحبه گیرنده برای رفتن به سوال بعدی و یا تغییر موضوع می باشد.
4) آیا می توانم با مصاحبه گیرنده اسپیکینگ آیلتس گفتگو کنم و نظر او را نیز بپرسم؟
خیر !! در این آزمون قرار است توانایی شما ارزیابی شود نه گپ و گفتگویی بین دو نفر.
برای دستیابی به تمام انواع سوال به همراه روش پاسخگویی به آنها به شما پیشنهاد خرید پکیج NEW Forward To IELTS را داریم.
5) استفاده از زبان بدن چه تاثیری بر آزمون اسپیکینگ آیلتس دارد؟
مصاحبه گیرنده بیشتر می خواهد حرف زدن شما را بشنود و این گفتگو قرار است به برقراری ارتباط منجر بشود. استفاده از زبان بدن معیاری برای ارزیابی این بخش امتحان شما نمی باشد اما نمی توان منکر تاثیر مثبت آن شد. می توان گفت که بخشی از آزمون تحت تاثیر قرار دادن مصاحبه گیرنده است اما به شرط اینکه درست انجام بشود و نمایشی نباشد.
6) در پارت یک اسپیکینگ آیلتس، چه مدت باید باید صحبت کنم؟
هیچ محدودیتی وجود ندارد، اما مصابه گیرنده معمولا فقط یک قسمتی از اطلاعات را می خواهد. بنابراین بهتر است این اطلاعات را داده و یک یا دو جمله دیگر به آن اضافه کنید.
7) در پارت 2، آیا وقتی دو دقیقه تمام می شود، باید به صحبت کردن ادامه دهم؟
نه. به چند دلیل ممکن است بهتر باشد در عرض دو دقیقه تمام شود. اول، شما واقعاً نمی خواهید صحبت شما توسط مصاحبه گیرنده قطع شود. دوم، پاسخ شما منسجم تر خواهد بود اگر با یک جمله پایانی محکم مانند “So, that’s why…” (موضوع سوال را دوباره بیان کنید). ثالثاً، اگر به صحبت کردن فراتر از آنچه برنامه ریزی کرده اید ادامه دهید، احتمالاً اشتباه می کنید. داوطلبی که در عرض 90 ثانیه به سؤال پاسخ کامل می دهد، می تواند به راحتی نمره بالاتری نسبت به کسی که دو دقیقه کامل صحبت می کند و در ادامه توسط مصاحبه گیرنده متوقف می شود، دریافت کند.
8) اگر سوال را متوجه نشدم باید چه کار کنم؟
بستگی دارد در کدام بخش آزمون این اتفاق بیفتد. اگر در پارت اول، سوال را متوجه نشدید و از مصاحبه گیرنده درخواست کردید سوال را دوباره تکرار کند، او بدون تغییر، همان سوال را دوباره برای شما تکرار می کند.
در بخش 2 و 3 آزمون ، مصاحبه گیرنده می تواند سوال را برای شما paraphrase کند.(با تغییر چند کلمه ).
بهتر است به جای استفاده کردن از جملاتی مانند: Do you mean….?”” از چنین عباراتی استفاده کنید: sorry,
I don’t understand” or “sorry, I couldn’t catch that”, and…”
در بخش 2 نیز سعی کنین در آن یک دقیقه ای که به شما وقت داده می شود، از مصاحبه گیرنده اگر سوالی دارین بپرسین و نزارید هنگام صحبت کردن چنین اتفاقی بیفتد.
9) اگر در قسمت 3 ایده ای نداشته باشم، چه کاری باید انجام دهم؟
نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که شما در حال آزمایش توانایی خود در انتقال ایده ها هستید، نه کیفیت آن ایده ها. حتی اگر ایدههای شما ابتدایی یا قابل پیشبینی به نظر برسند، اگر زبانی که برای بیان آنها استفاده میکنید برای بحث آکادمیک مناسب باشد، باز هم نمره خوبی کسب خواهید کرد. نکته دیگری که باید به خاطر بسپارید این است که می توانید از ایده های دیگران و همچنین ایده های خود استفاده کنید. اگر نظری در مورد موضوعی ندارید، سعی کنید تصور کنید که دیگران در مورد این موضوع چه می گویند و در عوض در مورد آن صحبت کنید. در نهایت، همیشه ایده خوبی است که چند عبارت مفید را یاد بگیرید تا زمانی که نمی توانید چیزی برای گفتن پیدا کنید، از آنها استفاده کنید. حتی اگر نتوانید پاسخ قانع کننده ای به سؤال بدهید، مصاحبه گیرنده ممکن است روان صحبت کردن و دقت شما را ارزیابی کند. یک مثال خوب این است:
I’m afraid I’ve never really thought about this issue before.
10) آیا می توان جملاتی را از قبل حفظ کرد تا هنگام مصاحبه از آنها استفاده کنیم برای کسب نمره بیشتر؟
بله می توان جملاتی را یاد گرفت و در ذهن خود آماده داشته باشید اما به یاد داشته باشید که استفاده از این عبارات و جملات به دو چیز بستگی دارد. یک اینکه بقیه صحبت های شما باید از نظر واژگانی و ساختاری کیفیت جمله حفظ شده را داشته باشد یا به بیانی دیگر در تمام طول مصاحبه از نظر سطح گرامر و لغت، یکنواخت (consistent) باشید. نکته دوم، مادامی که بتوانید (Intonation) و تلفظ باقی کلمات و جملات خود را به اندازه کیفیت جمله حفظ شده، نگه دارید، مشکلی پیش نمی آید. لازم به ذکر است که مصاحبه گیرنده با توجه به تجربه ای که دارد، به راحتی تشخیص می دهد که کدام جملات شما حفظ شده می باشد و اگر دو نکته بالا رو رعایت نکنید، ممکن است باعث کسر نمره شما بشود.
اشتباهات رایج در اسپیکینگ آیلتس و چگونه از آنها پرهیز کنیم؟
عدم استفاده از واژگان پیچیده بدون فهم
از استفاده از واژگان پیچیدهای که معنی آنها را نمیدانید، پرهیز کنید.
پرهیز از تکرار مکررات
سعی کنید از تکرار کلمات و عبارات مشابه پرهیز کنید و تنوع در واژگان خود ایجاد کنید.
نقش فیدبک و تصحیح اشتباهات در بهبود عملکرد
چگونه از فیدبکها بهره ببریم؟
فیدبکها را جدی بگیرید و سعی کنید از آنها برای بهبود عملکرد خود استفاده کنید.
روشهای خودتصحیحی موثر
از روشهای خودتصحیحی مانند ضبط صدای خود و گوش دادن به آن برای شناسایی و تصحیح اشتباهات استفاده کنید.
استفاده از منابع آنلاین و کتابهای مرجع برای آمادگی بهتر
منابع رایگان و پولی مفید
منابع آنلاین رایگان و پولی میتوانند به شما در آمادگی برای آزمون کمک کنند. از وبسایتها و کتابهای معتبر استفاده کنید.
توصیههایی برای استفاده بهینه از منابع
زمان خود را به درستی مدیریت کنید و از هر منبع به بهترین شکل ممکن بهره ببرید.
نکات نهایی و جمعبندی
آمادگی برای بخش اسپیکینگ آیلتس نیازمند تمرین و مطالعه مستمر است. با استفاده از نکات و راهکارهای ارائه شده در این مقاله مرکز آیلتس آفاق، میتوانید به بهترین شکل ممکن برای این بخش آماده شوید و نمره بالایی کسب کنید.
No comment